Kirstinpuiston kiinteistöt kartalla

Kirstinpuisto on portti turkulaisuuteen

Hei Kirstinpuistoon muuttava tai sitä harkitseva – tervetuloa Turkuun! Tässä pieni kooste, mitä kaikkea sinua täällä odottaa.

Nähtävyyksiä näköpiirissä

Kirstinpuisto sijaitsee keskeisellä paikalla Turun keskustan, sataman ja Turun linnan sekä Ruissalon saaren lähellä. Myös tapahtumakeskus Logomo ja Turun ratapihalle lähitulevaisuudessa nouseva uusi elämyskeskus ovat aivan kivenheiton päässä.

Itäpuolelta keskustasta löydät ravintolat, kaikki tärkeimmät liikkeet, kauppatorin ja kauppahallin, taidemuseon sekä tietenkin Turun Tuomiokirkon, joka siis sijaitsee täl puol jokke. Samalla puolella ovat myös Samppalinnanmäki, kaupunginteatteri ja Aboa Vetus & Ars Nova sekä Wäinö Aaltosen museo.

Etelämpänä, Tukholmankadun toiselta puolelta, alkaa Port Arthurin viehättävä puukaupunginosa mukulakivikatuineen. Ja mäen päältä löytyvät Kakolan kylpylä, ravintolat ja legendaarisen funikulaarin yläasema. Funikulaarilla taas pääset hyvänä päivänä jokirantaan ja vähintään yhtä tunnetulle jokilossi Förille, joka legendan mukaan liikennöi Turun ja Åbon väliä.

Länteen ja satamaan päin lähtiessäsi saavut pian Turun linnan puistoon ja lauttasatamaan, josta ruotsinlaivat liikennöivät päivittäin Ahvenanmaalle ja Tukholmaan. Jokirannasta löytyy myös merimuseo Forum Marinum, museolaivat Suomen Joutsen ja Sigyn sekä paljon muita historiallisia aluksia.

Helppo mennä ja tulla

Kirstinpuistosta on hyvät yhteydet kaikkialle Turkuun ja muuallekin. Aivan vierestä kulkee Tukholmankatu, joka muuttuu itään päin lähtiessä Helsinginkaduksi ja myöhemmin Helsingin moottoritieksi. Päärautatieasema on kävelymatkan päässä ja myös Helsingin junat jatkavat ratapihalle saakka Kupittaan asemalta taas vuonna 2024.

Turun seudun joukkoliikenteen, Fölin linjoilla 32 ja 42 pääsee kauppatorille, jossa risteävät kaikki Turun bussit. Ja jatkossa, jos raitiovaunuliikenne aloitetaan, kulkevat kiskot suoraan Kirstinpuiston läpi.

Pyörällä, jalan tai vaikka sähköpotkulaudalla voit matkata minne tahansa, sillä pyöräteitä, jalkakäytäviä ja pyöräkaistoja parannetaan ja lisätään Turussa jatkuvasti. Kaupunkipyöriä ja potkulautoja löytyy monesta paikkaa lähistöltä. Hiukan harvinaisempi kulkuväline on kesäisin Aurajoesta Ruissaloon ja takaisin liikennöivä vesibussi.

Muista muuttaessasi

Kirstinpuistoon on helppo muuttaa, mutta muutama asia kannattaa muistaa.

Sähkösopimus: Jos sinulla ei ole voimassa olevaa sähkösopimusta, niin muista tehdä uusi sopimus ennen muuttoa. Paikallinen sähköntoimittaja on Turku Energia, mutta voit tehdä sopimuksen minkä tahansa sähköyhtiön kanssa, kunhan teet myös sähkönsiirtosopimuksen.

Kotivakuutus: Kotivakuutus on hyvä olla ja vuokra-asunnoissa se on useimmiten myös pakollinen. Jos sinulla on auto, muista vuokrata tai ostaa myös autopaikka, sillä kadunvarsipaikkoja on hyvin rajallisesti.

Liikkuminen: Ellei autoa ole, kannattaa hankkia Turun seudun joukkoliikenteen bussikortti. Fölin löydät verkosta tai Kauppatorin kulmalta palvelupiste Monitorista. Föli vastaa myös kaupunkipyöristä, Föllareista.

Turku: Turkuun on jokainen tervetullut ja turkulaisten kanssa on helppo tulla toimeen. Pienellä harjoittelulla kielenkin oppii nopeasti. Keskeisiä turkulaisuuteen kuuluvia asioita ovat piispis, joka ei missään nimessä ole berliininmunkki, tepsi, ketä, erilaiset F-kirjaimella alkavat sanat, kuten föli, föri, fölläri, funikulaari ja filtti, sekä negaatiomuodossa esitetyt kysymykset.

Heittäydy siis rohkeasti Turkuun ja ei aikaakaan, kun jo asioit kauppahallissa sujuvasti turuksi: ”Pist siit sit viel viis piispist fölii ja et sää tietäis ketä tänää tepsii vastaa Typhoonis pelaa?”.