Pyörällä päästään autoilta rauhoitetussa Kirstinpuistossa 

Kirstinpuiston alue on suunniteltu mahdollistamaan myös autoton elämä. Kun ekologinen liikkuminen on yksi suunnittelun lähtökohdista, on joukkoliikenne, pyöräily ja jalankulku huomioitu liikennesuunnittelussa alusta alkaen. Kirstinpuisto onkin paitsi puistoalueiltaan ja viherkatoiltaan, myös kaduiltaan vihreä kaupunginosa. 

Kirstinpuisto sijaitsee lähellä Turun keskustaa, joten palvelut ovat lyhyen matkan päässä eikä omalle autolle ole välttämätöntä tarvetta. Uusi ekologinen ajattelu näkyykin paitsi runsaissa viheralueissa, myös siinä, että autot on jätetty sivuosaan. Järkevä suunnittelu lisää viihtyisyyttä ja alueen kylämäisyyttä. 

Tilaa ihmisille ja pyörille 

Yksi uuden kaupunginosan erikoisuus on kadunvarsipysäköinnin vähäisyys. Autot halutaan mieluummin keskittää pysäköintilaitoksiin. 

Turun rakennusvalvonnasta kerrotaan, että Kirstinpuiston taloyhtiöiden pysäköintipaikat tulevat entisille katualueille rakennettaviin taskuihin, eikä alueelle tule tavanomaista määrää kadunvarsipaikkoja. Lisäksi autoille rakennetaan kaksi yksityistä pysäköintilaitosta. 

Jättämällä kadunvarsipaikat pois ja kaventamalla katuja, Kirstinpuistoon on saatu tavallista enemmän tilaa polkupyörille ja jalankulkijoille. 

Turvallista ja viihtyisää 

Kaupunkisuunnittelussa ollaan pikkuhiljaa luopumassa autokeskeisestä ajattelusta. Kirstinpuistossa suunnittelun lähtökohtana on ollut, että polkupyörät, jalankulku ja joukkoliikenne on huomioitu yhdenvertaisina liikkumismuotoina.  

Hiljaisemmilla tonttikaduilla pyörät voivat liikkua ajoradalla tasa-arvoisesti autojen kanssa. Vilkkaimmille kaduille taas on varattu tilaa jalankulku- ja pyöräteille. Tämä tuo liikenteeseen turvallisuutta, kun pyöräilijöiden ei tarvitse ajaa ajoradalla.  

Myös alueen keskellä sijaitsevaan ja sille nimensä antaneeseen Kirstinpuistoon tulee jalankulku- ja pyöräväylä. joka läpäisee koko alueen sen pitkittäissuunnassa. Jatkossa Kirstinpuisto voi saada myös kiskot, sillä viheralueen laitaan on tehty varaus mahdolliselle raitiotielle. 

Ohiajoliikenne alueen reunoille 

Kirstinpuisto sijoittuu Tukholmankadun ja Iso-Heikkilänkadun väliselle alueelle ja jatkossa liikennettä ohjataan kulkemaan näiden kautta. Aiemmin alueen läpi kulkenut Ruissalontie oli keskustasta Ruissaloon ajavien keskuudessa suosittu oikaisureitti, mutta nyt se rauhoitetaan. Joukkoliikenne kulkee edelleen Artturinkatua pitkin. 

Kaikkien näiden muutosten tavoitteena on pyöräilyn ja jalankulun helppous, ja antaa tilaa autoilta ihmisille. Autoton elämä onkin mahdollista viihtyisässä Kirstinpuistossa.