Sijoitus kasvaa Kirstinpuistossa

Sijoitus kasvaa Kirstinpuistossa

Kirstinpuisto on noussut nopeasti Iso-Heikkilän vanhalle teollisuusalueelle. Uuden asuinalueen muodot ovat jo nähtävissä, vaikka rakennustyöt jatkuvat useassa kohteessa. Ripeä rakennustahti kertoo, että Kirstinpuiston asunnoilla on kysyntää.

Kaavoitusarkkitehti Tero Lehtosen mukaan rakentaminen on edistynyt jopa odotettua nopeammin.

–Alkuperäinen suunnitelmissa arvioitu aikataulu oli noin 15 vuotta, mutta nykytahdilla Kirstinpuisto voi valmistua jo vuosia aikaisemmin, hän toteaa.

Kolme tärkeää tekijää

Mikä sitten tekee Kirstinpuistosta halutun kohteen? Kiinteistötalouden yliopistoasiantuntija listaa kolme asuinalueen hintakehitykseen vaikuttavaa tekijää: yleinen hintakehitys, sijainti sekä palvelut.

–Kirstinpuiston kaltaiselle, keskustan lähellä sijaitsevalle tiiviiksi rakennetulle alueelle mahtuu paljon ihmisiä, mikä taas kasvattaa kysyntää palveluille. Ja kun palvelut ovat kunnossa, nousee alueen kiinnostavuus ja haluttavuus, hän kiteyttää.

Turussa asunnoille onkin edelleen kysyntää, mikä näkyy myös Kirstinpuistossa. Tässä auttaa kaupungin kaavoituslinjaus, joka suosii monipuolista asuntorakennetta pelkkien pienten asuntojen sijaan.

Hyvät eväät kasvuun

Myös palvelut ja saavutettavuus ovat alueella kunnossa. Esimerkiksi mahdollinen raitiotie on linjattu kulkemaan alueen läpi, ja viereiseen Vaasanpuistoon suunniteltu monitoimitalo kouluineen ja kirjastoineen täydentää alueen palveluita entisestään.

–Yksi merkittävä kehitystekijä, jota ei vielä suunnitteluvaiheessa tiedetty, on Satamaraiteen poistuminen, Tero Lehtonen huomauttaa.

–Se tarkoittaa paitsi helpompia liikennejärjestelyitä, myös aivan uusia mahdollisuuksia, kuten suoran yhteyden avaamisen Portsaan ja Kakolaan tai rautatieaseman alueella suunniteltuun monitoimikeskukseen, hän kaavailee.

Vihreä ja viihtyisä

Yksi asuinalueen viihtyvyyteen vaikuttava tekijä on vihreys. Kirstinpuistossa tämä tulee näkymään paitsi alueelle nimensä antaneessa puistossa, myös talojen piha-alueissa.

–Turussa käytetty sini-viherkerroin kannustaa suunnittelemaan viherpihat mahdollisimman suuriksi ja kasvistoltaan sopiviksi, Lehtonen linjaa.

Vaikka viheralueilla ei ole suurta vaikutusta asuinalueen hintatasoon, ovat ne osa palvelukokonaisuutta ja vaikuttavat sen viihtyisyyteen. Tulevaisuudessa, kun puistot, yhteydet ja palvelut ovat valmiita, tämä kokonaisuus muodostaa Kirstinpuiston arvon. Jo nyt on nähtävissä, että alue on tutustumisen arvoinen kohde niin asunnonostajalle kuin sijoittajallekin. Kirstinpuistossa sijoituksesi kasvaa hyvin.